Wijnstreken Frankrijk!

 Welke wijnstreken heeft Frankrijk en waar kan je de lekkerste in Nederland online kopen?

We gaan hier de bekendste wijngebieden in Frankrijk kort bespreken en welke wijnen er zeer lekker zijn! En dan wil je natuurlijk weten waar je die in Nederland (online) kunt kopen? Ook dat vermelden we erbij, en dat zijn online wijnhuizen waar we zelf ook regelmatig bestellen en goede ervaringen mee hebben!

  • Languedoc-Roussillon
  • Loire
  • Bourgogne
  • Bordeaux
  • Elzas

Wijnstreek Languedoc-Roussillon

De grootste wijnstreek in Frankrijk is de Languedoc-Roussillon tevens een prachtige streek om eens te bezoeken. De wijnregio loopt van de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens best groot dus. De streek staat bekend om zijn heuvels, het droge klimaat met veel zon en haar uitgestrekte wijngaarden. Dit gebied heeft alles wat je nodig hebt voor het maken van prachtige wijnen! De regio staat bekend om haar witte en rode wijnen maar vergis je niet er worden ook heerlijke rose wijnen gemaakt! . Rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Grenache, Carigan, Syrah, Cinsault en Mourvèdre. IGP wijnen worden voornamelijk gemaakt van de witte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier en de blauwe Cabernet Sauvignon en Merlot. Ook populair zijn de Sangiovese, Pinot Noir en Maccabeu. Kortom een wijngebied met vele smaken en ook nog eens goed betaalbaar! Vroeger sleepte we dozen achter in de auto mee vanuit Frankrijk en rammelde het van de flessen achterin! Tegenwoordig is dat niet meer nodig omdat deze veel gemakkelijker online te bestellen zijn in Nederland! Een specialist op dat gebied is vinox.nl wij bestellen er zelf ook regelmatig. Wat heel handig is dat daar ook wine in box te krijgen is, 3L, 5L en  10L en als wijnliefhebbers is dat reuze handig dat scheelt een hoop gesjouw met flessen wijn!

Wijnstreek Loire

Wijnstreek Loire 1 van onze favoriete wijngebieden, loopt van de Sancerre tot aan de Atlantische Oceaan. Centraal in deze wijnstreek staat de gelijknamige rivier Loire.  In Loire worden zowel witte als rode wijnen gemaakt, maar het gebied vooral bekend om haar witte wijnen. Doordat de Loire erg groot is, heeft het verschillende klimaten en bodemsoorten. Hierdoor heeft elke regio ook weer eigen kenmerken die terugkomen in de wijn. Zo staan de 2 toppers Pouilly-Fumé en Sancerre bekend als kwaliteitswijnen. Wil je deze eens proberen kijk dan eens op wijnhandelgrandcave.nl het unieke van die website is dat het mogelijk is om losse flessen te bestellen in plaats van 6 tegelijk, dus dat bied de perfecte kans op eens 1 of 2 flessen van iets te proberen, de service is uitstekend dus wellicht een goede tip?

Wijnstreek Bourgogne

Wijngebied Bourgogne bekend om hele goede wijnen van onder andere de Pinot Noir en Chardonnay.  Wijnen afkomstig uit de Chablis (gelijknamige soort wijn), een district in het noorden van de Bourgogne, zijn vaak iets zurig en zeer fris van smaak. Het koele klimaat speelt daarbij natuurlijk een rol in. Het zijn smaken voor de liefhebber, niet onze persoonlijke keuze maar dat zegt niets over de wijnen, kwestie van zelf uitproberen welke smaken jij het lekkerst vind.

Wijnstreek Bordeaux

Bordeaux  is het meest beroemde wijngebied ter wereld een prachtig gebied wat ook zeker een vakantie bezoekje waard is. Geen enkele andere streek brengt zoveel kwaliteitswijnen voort.  De meeste Bordeaux wijnen worden gemaakt van twee of meer druivenrassen, ook wel assemblage genoemd. Een groot voordeel hiervan is dat wijnmakers uit de Bordeaux een hoog kwaliteitsniveau kunnen behalen, ook in wat mindere jaren. De meest voorkomende rode druiven uit de Bordeaux zijn MerlotCabernet SauvignonCabernet Franc en Petit Verdot. Op de linker oever in gebieden zoals Medoc en Haut Medoc bepaalt de Cabernet Sauvignon het karakter van de Bordeaux wijnen.De meest voorkomende witte druiven in de Bordeaux zijn, Semellion, Sauvignon Blanc en Muscadelle. Bij veel Bordeaux wijnen duurt het even voor ze op dronk zijn. Bordeaux wijn heeft een bepaalde rijpingsperiode nodig. Maar dan heb je ook wat lekkers, als je het geduld hebt en het kunt betalen, want goedkoop zijn ze niet, dan is dat zeker de moeite waard! We hebben er een aantal geprobeerd en die zijn in 1 woord super! Sinds die tijd altijd een voorraadje liggen voor speciale gelegenheden. Wil je eens wat proberen kijk dan ook eens op wijnhandelgrandcave.nl en probeer wat uit je zal er geen spijt van krijgen!

Wijnstreek Elzas

De Elzas, ook wel Alsace, is een wijnstreek in het oosten van Frankrijk. In de Elzas worden voornamelijk witte wijnen gemaakt.  Riesling, Muscat, Pinot Gris en of Gewürztraminer. Het is het enige gebied waar we zelf niet echt geweest zijn en dus de wijnen ook niet heel goed kennen, we hebben er een aantal geproefd als wijn liefhebber maar de meeste zijn niet onze smaak, maar dat is natuurlijk zeer persoonlijk, laat je vooral niet tegenhouden om er eens wat van te proeven wie weet vind je het juweeltje wat jij lekker vind!

© Copyright BonjourFrance.nl